Alles wat je moet weten over magnesium

In dit artikel vertel ik je over magnesium, een essentiële bouwsteen voor verschillende processen in ons lichaam, waaronder onze stressverwerking, energieregulatie en aanmaak van het slaaphormoon. Laat ons beginnen bij het onstaan... 

Wat is magnesium precies en waar komt het vandaan?

Magnesium wordt geboren in de sterren, nl. wanneer onder extreme temperaturen helium en neon samensmelten. Exploderende supernova's drijven magnesium in het interstellaire medium waar het zich kan hechten aan andere metalen en waardoor uiteindelijk planeten ontstaan.

Door zijn oorsprong is magnesium het negende meest voorkomende element in het universum, het achtste meest voorkomende element op aarde en het derde meest voorkomende mineraal dat opgelost zit in zeewater met een concentratie van maar liefst 13%.

Magnesium is zo essentieel voor je als water en zuurstof. Ongeveer 50-60% van het magnesium in ons lichaam zit in onze botten en zachte weefsels en minder dan 1% zit in ons bloed. Die 1% is zó belangrijk dat ons lichaam zelfs magnesium uit andere delen van het lichaam zal halen om die 1% in ons bloed op peil te houden. In totaal hebben we in ons lichaam ongeveer 25 gram magnesium nodig om goed te kunnen functioneren.

Waarom heb ik magnesium nodig?

Ons lichaam verbruikt magnesium voor o.a. spierherstel, bloeddrukregulatie, hartritmeregulatie, energieproductie, stressverwerking, aanmaak van het slaaphormoon en nog zo veel meer... Maar helaas maakt ons lichaam zelf geen magnesium aan en zit het onvoldoende in ons voedsel omwille van de manier waarop het tegenwoordig verbouwt wordt. Daarenboven is ons leven veel stressvoller geworden en raken we makkelijker overprikkeld, waardoor een goed magnesiumgehalte in het lichaam nóg belangrijker wordt.

Hoe geraakt mijn lichaam aan magnesium?

We moeten ons dus aanpassen en op andere manieren magnesium in ons lichaam krijgen, zodat we kunnen overleven in deze stressvolle wereld met steeds meer en meer prikkels en onszelf kunnen doen openbloeien in de toekomst.

Je kan je magnesiumgehalte opkrikken door inwendige of uitwendige opname. Inwendig betekent dat je een supplement neemt en inslikt, bv. onder de vorm van een pilletje of poeder. Dit kan je verkrijgen bij je apotheek. Maar helaas krijgen mensen hier vaak diarree of maagklachten van, en dan is een uitwendige opname een perfect alternatief.

Magnesium wordt namelijk heel goed opgenomen door de huid en dus kan je ook gebruik maken van magnesium badzout, een magnesium scrub of een magnesium spray. Door de grote verscheidenheid aan producten kan je makkelijk gaan afwisselen in gebruik. De ene dag gebruik je de scrub, de andere de spray, daarna toch eens een supplement en tot slot kan je wekelijks genieten van een ontspannend bad.

Door je magnesiumgehalte op te krikken zal je o.a. ...
✔ meer energie hebben
✔ beter met stress om kunnen
✔ een betere nachtrust hebben met minder onderbroken nachten
✔ minder prikkelbaar zijn
✔ & minder krampen hebben in je spieren

 

Magnesium got you covered, trust me & all the others...

Wanneer ik ‘s avonds een magnesium bad neem, slaap ik ‘s nachts als een roosje en word ik goed uitgerust en met hernieuwde energie weer wakker. Ik heb het al meermaals in mijn stories gezegd en klanten kunnen het beamen dat het écht werkt.

Bekijk de volledige collectie magnesium.


Plaats een reactie

Je bericht verschijnt niet meteen, maar wordt eerst goedgekeurd door de moderator.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.