Een tweepersoons verzwaringsdeken? 🛏 De do's & don'ts

Een verzwaringsdeken voor twee personen bestaat niet, omdat het belangrijk is dat je het gewicht van het deken afstemt op jouw persoonlijke lichaamsgewicht. Toch zijn er enkele do's & don'ts waarmee je rekening kan houden als je partner wel of net niet mee onder het verzwaringsdeken wil.

Lees ook: Waarom je beter slaapt onder een verzwaringsdeken 😴

De DON'TS samen onder een verzwaringsdeken

Het zou super gezellig en handig zijn als je samen met je partner onder één verzwaringsdeken kon slapen, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Het is namelijk erg belangrijk dat het gewicht van je verzwaarde deken is afgestemd op je persoonlijke lichaamsgewicht. Vallen jullie binnen dezelfde gewichtsklasse? Dan kan het prima. Zo niet? Dan is het opletten geblazen, want als het deken té zwaar voor je is, dan het je bloedsomloop & ademhaling belemmeren en is het balast voor je gewrichten.

Lees ook: Hoe kies ik het gewicht van mijn verzwaringsdeken?

Het allergrootste formaat van verzwaringsdekens vind je hier bij Studio Snoes, nl. 150x220cm (behalve de MINI meet 90x120cm). Past dit op jouw tweepersoonsbed of twijfelaar én zit je in dezelfde gewichtsklasse? Dan kan je er lekker samen onder kruipen, maar eerlijkheidshalve is het toch aan de kleine kant... Zo lossen ik en mijn partner dat op 👇🏻

De DO'S samen onder een verzwaringsdeken

Het ene moment wil m'n partner graag mee onder het deken en het andere niet. Wanneer hij er wel mee onder wil (en meestal is dit in de winter), dan leggen we het deken van 150x220 dwars over het bed en onder ons eigen donsdeken. Je schouders en voeten zullen namelijk net onder het verzwaringsdeken uit komen en zo ben je toch nog helemaal bedekt.

Wanneer mijn partner helemaal geen zin heeft om mee onder het verzwaarde deken te liggen, dan kan je op je tweepersoons bed ofwel twee eenpersoons dekbedden leggen óf je plooit het tweepersoons dekbed om naar het midden of volledig naar zijn kant. Het is even zoeken wat je verkiest en hoe je dit samen kan oplossen. 

Wil je graag een verzwaringsdeken uitproberen, maar zoek je hulp bij het kiezen van een deken dat bij jou past? Lees deze 3 tips waarop je moet letten bij het kiezen van een verzwaringsdeken


Plaats een reactie

Je bericht verschijnt niet meteen, maar wordt eerst goedgekeurd door de moderator.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.