HOW TO: aromatherapie in de douche of het bad

Wist je dat er sinds de eerste eeuw v. Chr. 170 Romeinse badhuizen bestonden? De Romeinen verzamelden zich er niet alleen om zich te wassen, maar vooral ook om zich te voorzien van lekkere geuren met bloemen- en kruidenoliën. Ze smeerden er na het baden hun huid in met één van deze populaire geuren: roos, narcis, eikenmos of mirre.

Baden & geuren… het is onlosmakelijk verbonden.

Ook jij gebruikt wellicht een douchegel of scrub die je goed ruiken vindt, doet wat badolie of -schuim in je bad of smeert daarna je huid in met een lekker geurende body lotion. Maar er zijn nog manieren om je ontspannende douche of bad een aromatische kick te geven.

#1 Een aromatische stoomstoot in de douche

  • Doe voor je de kraan opendraait 2 tot 4 druppels etherische olie op de douchevloer en deze zal tijdens je douche verdampen.

  • Of spray tijdens het douchen om je heen met de aura- en roomspray van Studio Snoes en geniet van deze lekker ruikende shower mist.

Opgelet: de etiketten op deze producten zijn niet waterbestendig. Droog ze na het gebruik af en bewaar ze op een droge plek.

#2 Baden in aromatische weelde

  • Neem een gewenste portie magnesium badzout en doe er 4 tot 6 druppels etherische olie bij. Meng alles goed door elkaar en voeg het toe aan je badwater. Laat het magnesium je batterijen opladen en droom ondertussen weg bij een heerlijke geur.

#3 Pimp je scrub met etherische olie

  • Voeg een geur toe aan deze magnesium scrub door 3 druppels etherische olie toe te voegen aan twee eetlepels scrub. Meng alles goed door elkaar en masseer er je huid mee. Geef aandacht aan al je zintuigen en koester dit wellnessmoment.

Opgelet: Aromatherapie is niet voor iedereen een geschikte ontprikkeltool. Als je immers overgevoelig bent aan geuren, is het geen goed idee om extra prikkels aan je reukzin toe te voegen. Wil je weten of je over- of ondergevoelig bent aan geuren en of aromatherapie voor jou dus een wel/niet geschikte ontprikkeltool is? Download de gratis checklist “Is aromatherapie iets voor mij?”

Bekijk hier alle aromatherapie producten voor volwassenen van Studio Snoes.

Heb je vragen? Schrijf hieronder een comment of stuur een mail naar info@studiosnoes.com

Liefs, Michelle


Plaats een reactie

Je bericht verschijnt niet meteen, maar wordt eerst goedgekeurd door de moderator.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.