Mag je magnesium gebruiken tijdens de zwangerschap?

Regelmatig krijg ik de vraag of het veilig is om magnesium te gebruiken tijdens de zwangerschap en mijn antwoord is steeds volmondig ja. Tijdens de zwangerschap ligt de magnesiumbehoefte zelfs 20% tot 40% hoger en biedt het verlichting bij veelvoorkomende kwaaltjes als vermoeidheid, harde buiken, pijnlijke borsten, stemmingswisselingen, pijnlijke spieren en een pijnlijke onderrug.

Het voordeel aan magnesium is dat het zowel via de huid kan worden opgenomen als oraal kan worden toegediend en dat je de dosering steeds kan aanpassen aan je eigen behoeftes - want de ene dag is de andere niet.

Tijdens de eerste drie maanden: Neem twee keer per week een voetenbad met 125gr magnesium badzout en de overige dagen magnesium druppels.

Van maand vier tot en met maand zes: Neem drie keer per week een voetenbad met 125gr magnesium badzout en de overige dagen magnesium druppels. Smeer daarnaast magnesium body lotion naar behoefte op je buik. Dit is een weldaad voor de huid die steeds strakker komt te staan.

Tot de bevalling: Neem drie keer per week een voetenbad met 125gr magnesium badzout en de overige dagen magnesium druppels. Gebruik de magnesium body lotion naar behoefte.

Supertip: Als je nog steeds klachten hebt als spierkrampen of harde buiken neem dan af en toe een ligbad met een halve tot 1kg magnesium badzout. Dit ontspant enorm en is heerlijk!

Wist je dat magnesium ook door kinderen mag worden gebruikt en dat al vanaf de geboorte? Je leest er hier alles over.

Liefs,

Michelle

Disclaimer: Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op die van het merk Zechsal, zie Magnesium en zwangerschap | Zechsal. Het gebruik van Zechsal is ongevaarlijk. Gebruik het uit voorzorg niet tegelijk met medicatie, laat er een half uur tot een uur tussen zitten. Wees ook voorzichtig als je een heel lage bloeddruk hebt, ernstige nierproblemen of een zeer trage hartslag. Magnesium werkt bij de meeste mensen bloeddrukverlagend, vandaar.


Plaats een reactie

Je bericht verschijnt niet meteen, maar wordt eerst goedgekeurd door de moderator.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.