Verbeter je slaap met deze 4 tips

Een betere nachtrust met aromatherapie, magnesium, meditatie en thee. Combineer deze tips voor een optimaal effect.

TIP 1: AROMATHERAPIE

Etherische oliën zijn wondermiddelen. Ze concentreren de kracht van bloemen, kruiden en vruchten en hebben een helende werking wanneer je ze op de juiste manier gebruikt. Om je slaap te verbeteren verspreid je best de aroma's van lavendel en ylang ylang, welke terug te vinden zijn in deze speciaal samengestelde Turndown Service olie.

Er zijn verschillende manieren om aan aromatherapie te doen en het is dan ook fijn om ze te combineren en af te wisselen.

  • Doe net voor het douchen 2 tot 3 druppels Turndown Service olie op je douchevloer voor een aromatische stoomstoot.
  • Voeg ongv. 5 druppels Turndown Service olie toe aan een lekker warm en ontspannend bad.
  • Doe ongv. 7 druppels Turndown Service olie in een Aroma diffuser en zet deze bijvoorbeeld in je slaapkamer. Je kan de timer gebruiken om hem een uurtje voor het slapengaan, of het eerste uur van je slaap, het aroma te laten verspreiden. 
  • Rol 's avonds als je in 'ontspanningsmodus' gaat en/of voor het slapen de Turndown Service roller op je slapen.

Wees steeds waakzaam dat kinderen niet aan de flesjes etherische olie kunnen en vermijd direct huidcontact. Wil je de aromatherapie gebruiken in de kinderkamer? Dan is Slaap Schaapje, Kalme Kikker & Monstertjes spray de ideale compagnon.

TIP 2: MAGNESIUM

Magnesium is een mineraal dat essentieel is om je lichaam en geest van binnenuit te ondersteunen, zodat alle cellen in je lichaam voldoende energie hebben om hun werk goed te doen. Magnesium helpt je o.a. te ontprikkelen en ontspannen, en dus ook dieper te slapen. 

Dagelijks 20 tot 30 druppels magnesium afgewisseld met een wekelijks warm en ontspannend bad met magnesium badzout is voldoende om de magnesiumbalans in je lichaam op peil te houden. 

TIP 3: MEDITATIE

Maak verbinding met je innerlijke wereld en train je hersenen om te relativeren en vlugger te ontspannen door middel van meditatie. Gebruik dit moment eventueel ook om uit te zoeken wat de oorzaak is van je slechte nachtrust. Neem een gemakkelijke houding aan, bijvoorbeeld zittend op dit comfortabele Meditatiekussen

Geen idee hoe je aan meditatie moet beginnen? Lees deze Instagrampost met drie eenvoudige tips.

TIP 4: THEE

De heilzame werking van de aroma's van kruiden werd al eerder vernoemd bij aromatherapie. Deze kruiden kunnen ook worden verwerkt in een kruideninfusie of thee. Studio Snoes heeft een speciaal samengestelde Good Night thee met kruiden die je helpen ontspannen. Een kopje voor het slapengaan zal je nachtrust gegarandeerd verbeteren. 

Veel succes met deze tips!

Liefs,

Michelle


Plaats een reactie

Je bericht verschijnt niet meteen, maar wordt eerst goedgekeurd door de moderator.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.