Verzwaringsdekens - 3 TIPS 💡 waarop je moet letten bij het kiezen

Je wil graag een verzwaringsdeken, maar hebt geen flauw idee hoe je eraan moet beginnen en ziet door de bomen het bos niet meer... Aan de hand van deze drie tips weet jij precies waarmee je rekening moet houden en kan je snel een goede keuze maken.

Lees ook: Hoe werkt een verzwaringsdeken?

TIP 1: Het dekbedovertrek van een verzwaringsdeken

Laten we met eenvoudige keuzes starten: het dekbedovertrek. Bij een Basic, Blanket en Premium zit een uitwasbare overtrek of hoes inbegrepen en ze zijn ook apart verkrijgbaar.

  • Ben je iemand die makkelijk zweet of graag een ademende stof wil? Dan ga je best voor een Basic met een uitwasbaar dekbedovertrek van 100% biologisch katoen.
  • Ben je een koukleum of houd je van zachte stofjes? Dan kies je best een Blanket of Premium met uitwasbaar velours dekbedovertrek.

Wist je dat... het niet mogelijk is om je eigen dekbedovertrek rond een verzwaringsdeken te doen? Het gewicht van het deken is namelijk zo zwaar dat het best aan de binnenkant wordt vastgemaakt aan de overtrek. Afhankelijk van het type deken dat je kiest, wordt dit met lussen of een rits aan elkaar vastgemaakt. 

TIP 2: De vulling van een verzwaringsdeken

De soort vulling van je verzwaringsdeken is een bepalende factor in jouw beleving. Wil je graag heel erg ingesloten liggen of toch nog wat bewegingsvrijheid?

  • Je wil graag heel ingesloten liggen? Dan kies je best voor een Basic of Blanket, want die zijn gevuld met losse hypoallergene glasparels die met behulp van de zwaartekracht jouw hele lichaam mooi zullen omsluiten.
  • Krijg je het snel benauwd of wil je wat bewegingsvrijheid om te kunnen draaien onder het deken? Dan kies je best voor een Premium, want die is gevuld met een gepatenteerde techniek die ervoor zorgt dat het deken als een soort mat over je heen valt.

Opgelet: Krijg je het snel benauwd, ben je claustrofobisch of houd je eigenlijk niet zo van stevige aanrakingen? Dan ga je best even na of een verzwaringsdeken überhaupt wel iets voor jou is. Download de gratis checklist hieronder 👇🏻

TIP 3: Het gewicht van een verzwaringsdeken

Je hebt misschien al gelezen dat het gewicht van je verzwaringsdeken best overeenkomt met 10% van je lichaamsgewicht, maar dat is niet altijd zo... want ook het formaat van je deken is hierin een bepalende factor. Bij Studio Snoes werken we volgens deze richtlijnen:

Lees ook: Een tweepersoons verzwaringsdeken? Waarom wel/niet...

Heb je jouw keuze gemaakt? Shop dan jouw ideale verzwaringsdeken hier bij Studio Snoes.

Een overzicht:


Plaats een reactie

Je bericht verschijnt niet meteen, maar wordt eerst goedgekeurd door de moderator.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.