Waarom je beter slaapt onder een verzwaringsdeken 😴

Een verzwaringsdeken is letterlijk een verzwaard deken en gaat door middel van het gewicht en de druk die het op je lichaam uitoefent, de aanmaak en afname van hormonen triggeren. Je zenuwstelsel ontspant dus eerst door middel van fysieke reacties in je lichaam en daarna volgt de ontspanning in je hoofd.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een verzwaringsdeken de aanmaak van het geluks- en knuffelhormoon serotonine stimuleert en tegelijkertijd de aanmaak van het stresshormoon cortisol vermindert, doordat het gewicht van het deken je een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft. Een verminderde aanmaak van je stresshormoon zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat je slaaphormoon melatonine makkelijker kan worden aangemaakt. Je valt dan niet alleen makkelijker in slaap, maar slaapt ook dieper en je nachtrust wordt minder onderbroken.

Met een verzwaringsdeken word je uitgerust wakker, heb je meer energie, ben je productiever en heb je hoogstwaarschijnlijk ook een beter humeur. 🤭

De subtiele druk van het deken heeft ook een pijnstillend effect. Mensen met chronische pijnen ervaren namelijk vermindering van pijnklachten en voelen zich eindelijk even opgelucht wanneer ze onder het verzwaringsdeken kruipen.

Wil je graag een verzwaringsdeken uitproberen, maar zoek je hulp bij het kiezen van een deken dat bij jou past? Lees dan 3 tips waarop je moet letten bij het kiezen van een verzwaringsdeken.


Plaats een reactie

Je bericht verschijnt niet meteen, maar wordt eerst goedgekeurd door de moderator.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.