Wanneer stress spierpijn veroorzaakt...

Stress triggert een paniekreactie dat je lichaam klaarmaakt om te vechten, vluchten of bevriezen. Je hart gaat sneller pompen om het bloed naar je spieren te krijgen en je spant jezelf op om zo snel mogelijk te kunnen reageren wanneer het gevaar dreigt. Vroeger kwam dat gevaar in de vorm van een gevaarlijke beer, maar vandaag is een beltoon, melding op je telefoon of mailtje op het werk al voldoende om jezelf in fight, flight of freeze modus te zetten. Elke keer opnieuw maakt je lichaam zich klaar: hartslag omhoog, bloed naar de spieren, jezelf opspannen. Aanhoudende stress van de ontelbare prikkels die tegenwoordig meermaals per dag op je af komen, betekent dan ook een aanhoudende paniekreactie met deze lichamelijke reacties tot gevolg: verkrampte kaken, verkrampte spieren in de nek en in de rug, constant opgetrokken schouders, een verkrampt middenrif door verkeerde ademhaling, enzovoort.

Wist je dat de freeze reactie de oudste is in het rijtje? Kwam er gevaar, dan bleven we vroeger stokstijf staan, omdat we niet wisten hoe te reageren en hoopten dat het voorbij zou gaan. Pas later leerden we dat we ook konden wegrennen van het gevaar - flight - of zelfs konden vechten tegen het gevaar - fight - om onszelf veilig te stellen.

Het is al een grote stap om je bewust te zijn van dit proces, maar dat tovert die verkrampte spieren niet in 1-2-3 weg. De magnesium gel van Studio Snoes helpt je hier een handje bij. Het is een gel die naast magnesium ook OptiMSM®, chondroïtine en gember bevat. De drie laatste ingrediënten zijn ontstekingsremmers. Die heb je nodig omdat aanhoudende spierkrampen een ontstekingsreactie veroorzaken en daar wil je graag van af geraken. Daarnaast helpt magnesium je om de spieren rond je gewrichten te ontspannen, waardoor de pijn wordt verlicht. Maar dat is niet alles… want magnesium zorgt er óók voor dat je in de toekomst stressbestendiger wordt en je van deze pijnlijke spieren minder vaak last gaat hebben.

Is de pijn van je verkrampte spieren hardnekkig? Combineer dan de gel met de warmte van een nekkussen. Masseer eerst de gel op je spieren, laat deze kort intrekken terwijl je het warmtekussen opwarmt in de microgolfoven en leg het er daarna bovenop.

Shop de magnesium gel hier.

Liefs,

Michelle

Disclaimer: Raadpleeg een arts als u gezondheidsklachten heeft. De informatie op deze website is in geen geval een vervanging van de informatie die door een arts, apotheker of andere zorgprofessional aan de patiënt wordt verstrekt.


Plaats een reactie

Je bericht verschijnt niet meteen, maar wordt eerst goedgekeurd door de moderator.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.