Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden 

By using this website (www.studiosnoes.com, property of Studio Snoes) and/or placing an order you agree with the terms and conditions as described below.

Door deze website (www.studiosnoes.com, eigendom van Studio Snoes) te gebruiken en/of een order te plaatsen, ga je akkoord met de algemene voorwaarden zoals hieronder beschreven.

Ondernemingsgegevens

Studio Snoes CommV
Schapenstraat 18
2390 Westmalle
België
e-mail: info@studiosnoes.com
tel.: +32 477672611
BTW: BE 0782 570 264 

Art. 1: Algemene bepalingen

De e-commerce website van Studio Snoes, een commanditaire vennootschap met maatschappelijke zetel te Schapenstraat 18, 2390 Westmalle, BTW BE 0782 570 264, biedt haar klanten de mogelijkheid om de producten uit haar webwinkel online aan te kopen.

Onderhavige Algemene Voorwaarden ("Voorwaarden") zijn van toepassing op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker van deze e-commerce website (“Klant”). Bij het plaatsen van een bestelling via de webwinkel van Studio Snoes moet de Klant deze Voorwaarden uitdrukkelijk aanvaarden, waarmee hij instemt met de toepasselijkheid van deze Voorwaarden, met uitsluiting van alle andere voorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de Klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door Studio Snoes aanvaard zijn.

Art. 2: Prijs

Alle vermelde prijzen zijn uitgedrukt in EURO, steeds inclusief BTW en alle andere verplicht door de Klant te dragen taksen of belastingen.

Indien leverings-, reservatie- of administratieve kosten worden aangerekend, wordt dit apart vermeld.

De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.

Art. 3: Aanbod

Ondanks het feit dat de online catalogus en de e-commerce website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Studio Snoes niet. Studio Snoes is wat de juistheid en volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. Studio Snoes is in geen geval aansprakelijk ingeval van manifeste materiële fouten, zet- of drukfouten.

Wij doen ons best de kleuren van de artikelen zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven. Toch is het mogelijk dat de kleuren op de foto’s iets afwijken van de echte kleuren. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van het beeldscherm van uw computer.

Wanneer de Klant specifieke vragen heeft over bv. maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de Klant om vooraf contact op te nemen via info@studiosnoes.com.

Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door Studio Snoes. Studio Snoes kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet beschikbaar zijn van een product. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.

Art. 4: Online aankopen

De Klant kan betalen via overschrijving op rekeningnummer BE58 7350 6021 7079, via creditcard (Visa of Mastercard), via Bancontact, via iDEAL of via PayPal. 

Studio Snoes is gerechtigd een bestelling te weigeren ingevolge een ernstige tekortkoming van de Klant met betrekking tot bestellingen waarbij de Klant betrokken is.

Art. 5: Levering en uitvoering van de overeenkomst

Studio Snoes voorziet leveringen in België en Nederland. De levering gebeurt door Bpost. 

De volgende tarieven gelden:

 • Gratis verzending naar huis in België en Nederland vanaf €75.
 • Onder het aankoopbedrag van €75 voor België en Nederland betaal je:
  • voor een levering aan huis binnen België: €5,70
  • voor een levering in een ophaalpunt binnen België: €4,30
  • voor een levering aan huis in Nederland: €7,00

Wanneer bepaalde producten in de bestelling in preorder zijn aangekocht met expliciete vermelding van een latere leverdatum dan de rest van de producten in de bestelling, kan dit aanleiding geven tot extra kosten wanneer de Klant wil dat een deel van de producten eerder geleverd moet worden.

De levering van producten zal in de mate van het mogelijke gebeuren binnen het tijdstip dat in de orderbevestiging of op de productpagina is doorgegeven, na ontvangst van de betaling. 

Foutieve doorgegeven leveringsadressen zijn de verantwoordelijkheid van de Klant, alsook het niet ophalen van een pakket op een postpunt, en kunnen aanleiding geven tot extra kosten (gemaakte verzendkosten en transactiekosten). Het geeft de Klant geenszins het recht de aankoop te annuleren. 

De vermelde leveringstermijnen zijn niet bindend, maar worden louter als aanwijzing gegeven. Geen enkele vertraging in levering kan aanleiding geven tot verbreking van de koop of betaling van schadevergoedingen ten voordele van de Klant, behoudens in geval van opzettelijke vertraging. Voor vertragingen bij BPOST zijn wij niet aansprakelijk.

Wij hebben het recht gedeeltelijke leveringen te verrichten.

In geval van niet-levering van de goederen worden de eventueel door de consument betaalde sommen terugbetaald zonder interest of andere vergoeding. 

Studio Snoes kan niet verantwoordelijk geacht worden voor de beschadiging, diefstal of het verlies van goederen tijdens de verzending. Wij doen er alles aan om de goederen zo goed en veilig mogelijk te verpakken en te versturen.

Art. 6: Eigendomsvoorbehoud

De geleverde artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de Klant, de exclusieve eigendom van Studio Snoes.

De Klant verbindt er zich toe zo nodig derden op het eigendomsvoorbehoud van Studio Snoes te wijzen, bv. aan eenieder die op de nog niet geheel betaalde artikelen beslag zou komen leggen.

Art. 7: Bedenktijd en retourneervoorwaarden

In het kader van de verkoop op afstand aan consumenten die binnen het toepassingsgebied vallen van de Wet van 6 april 2010 heeft de Klant het recht aan de verkoper mee te delen dat hij of zij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 (veertien) dagen vanaf de dag die volgt op de levering.

Ingeval de consument zich op deze mogelijkheid beroept, moet hij de goederen in originele staat, met de originele labels, ongebruikt en in de originele verpakking op eigen risico en kosten terugsturen naar Studio Snoes, Schapenstraat 18, 2390 Westmalle, België.

Ongefrankeerde retourneringen zullen niet worden aangenomen.

De retourzending wordt door Studio Snoes gecontroleerd. Na een geslaagde controle wordt het artikel met u verrekend. U kan binnen de 2 (twee) weken een terugbetaling op uw rekening verwachten of ervoor kiezen om winkeltegoed te ontvangen. Items die te laat werden teruggestuurd, na 14 dagen, hebben geen recht op terugbetaling of winkeltegoed.

Bestellingen die zijn vereffend met een gift card worden nooit in cash terug uitbetaald bij een eventuele retour. Er wordt een nieuwe gift card aangemaakt. De bepalingen van dit artikel gelden enkel voor Klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen online aankopen bij Studio Snoes.

Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, behoudt Studio Snoes zich het recht voor om de Klant aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de Klant dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourzendingen dienen gestuurd te worden naar

Studio Snoes
t.a.v.
Michelle Geentjens 
Schapenstraat 18 
2390 Westmalle
België

Art. 8: Privacy policy

​Wij zullen enkel informatie verzamelen wanneer dat voor ons noodzakelijk en relevant is in de communicatie naar jou toe. Wij zullen ook nooit jouw gegevens ter beschikking stellen van derden, tenzij je daarvoor expliciet jouw toestemming hebt gegeven. Zo maken we jouw naam en adresgegevens wel over aan DPD of bpost, om jouw pakket op de juiste bestemming te kunnen afleveren.

De Studio Snoes website is vrijblijvend te bezoeken en daarbij kan je informatie en producten raadplegen zonder het doorgeven van persoonlijke gegevens. Als je echter overgaat tot het aankopen van producten uit onze webshop, dan bieden wij de mogelijkheid om je te registreren met een account en persoonlijke informatie (waaronder naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer) in te vullen. Deze gegevens worden afgeschermd door een gebruikersnaam en wachtwoord.

De gegevens worden behandeld als vertrouwelijke informatie en worden nooit verkocht of uitgewisseld aan derden, behalve om te voldoen aan wettelijke verplichtingen en in geval van uitdrukkelijk verzoek van de gerechtelijke autoriteiten of politiediensten.

Jouw persoonsgegevens worden verwerkt conform de bepalingen van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) (ook bekend als General Data Protection Regulation of ‘GDPR’).

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Studio Snoes. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van andere sites en bronnen die verbonden zijn met onze website.

Door gebruik te maken van deze website accepteer je dit privacybeleid.

 Je hebt altijd het recht om jouw bewaarde persoonsgegevens:

 • op te vragen en in te kijken,
 • te (laten) wijzigen,
 • te (laten) schrappen.

Indien gewenst, kan hiervoor gemaild worden naar info@studiosnoes.com.

​​Voor het versturen van e-nieuwsbrieven wordt de gegevensverwerker CM Commerce gebruikt. Door in te schrijven op onze nieuwsbrief ga je akkoord met de voorwaarden van CM Commerce. Met deze gegevensverwerker is een overeenkomst gesloten om jouw persoonsgegevens te beschermen.

Onze website wordt gehost door Shopify International Ltd. Zij voorzien ons van het online ecommerce platform waarop we onze producten online aanbieden. Al jouw informatie wordt bewaard op de databases van Shopify in Europa (Ierland). Alle informatie wordt uiteraard beveiligd achter een firewall op een beveiligde server.

De Studio Snoes website maakt gebruik van dienst van Google Inc., zijnde Google Analytics. Google Analytics maakt gebruik van cookies om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerde analyses weer te geven (inclusief jouw IP-adres). De gegenereerde informatie over jouw gebruik van deze website wordt naar een server van Google verzonden en opgeslagen.

De Studio Snoes website beschikt over een SSL certificaat. Wat wil dit zeggen? Wanneer je een bestelling plaatst of jouw gegevens aanpast in jouw gebruikersaccount gebruiken wij een Secure Socket Layer (SSL) encryptie. Dit is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server van onze webshop en uw internet browser (zoals Firefox, Chrome, Internet Explorer,...). Op deze manier kunnen jouw login gegevens en jouw betaalgegevens zoals wachtwoorden, kredietkaartnummers en persoonsgegevens veilig worden gebruikt. Hoe weet je wanneer je op een beveiligde website surft? Je ziet https:// (in plaats van http://) in de url in jouw browser. ​

De website van Studio Snoes kan gebruik maken van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de harde schijf van jouw computer, tablet of smartphone bewaard worden. Deze dienen om jouw volgend bezoek aan onze site te vergemakkelijken. Deze cookies worden elke keer gelezen door uw browser (zoals Firefox, Chrome, Internet Explorer,...) wanneer je onze website bezoekt. Je kan het gebruik van cookies uitschakelen in jouw browserinstellingen. Hou er wel rekening mee dat daardoor het bezoek aan deze website minder vlot kan verlopen.

De cookies die wij gebruiken:

 • Direct cookies: Deze onthouden jouw logingegevens, hoeveel keer je onze site hebt bezocht en wat je in jouw winkelmandje hebt geplaatst.
 • Een 'third party cookie' volgt een gebruiker langere tijd over de website en is zo in staat om een profiel van jouw internetgebruik op te bouwen. Deze cookies worden gebruikt om gerichte online campagnes te voeren. Een advertentienetwerk plaatst dan via een site van derden een cookie op jouw computer, tablet of smartphone. Deze cookie kan door het netwerk worden uitgelezen op verschillende websites die zich binnen het advertentienetwerk bevinden.

Er worden nooit kredietkaartgegevens of enige andere bankgegevens door Studio Snoes bewaard. Wij kunnen enkel zien met welk betaalmiddel je hebt betaald en of de betaling al dan niet is gelukt. Betaalgegevens worden niet door Studio Snoes opgeslagen. De financiële transacties worden direct afgehandeld door onze een van onze betrouwbare betaalpartner:

 • Paypal
 • Betalingen via Bancontact en iDeal worden beveiligd door Shopify Payments
 • Betalingen via Mastercard en Visa worden beveiligd door Shopify Payments
 • Bankoverschrijving via jouw eigen bankinstelling

Kredietkaartgegevens worden wel opgeslagen door Shopify. Dit is geëncrypteerd door de Payment Card Industry Data Security Standard (PC-DSS). Jouw transactiegegevens worden enkel opgeslagen gedurende de tijd die nodig is om jouw transactie af te handelen. Hierna worden deze gegevens automatisch verwijderd.

Voor meer info kan je de algemene voorwaarden van Shopify bekijken (https://www.shopify.com/legal/terms) en hun privacy beleid (https://www.shopify.com/legal/privacy).

Welke gegevens worden verzameld?

Enkel die persoonsgegevens worden verzameld die nodig zijn om aan een bepaald deel van onze dienstverlening te voldoen of om jou informatie door te sturen.

Dat kan zijn:

 • voornaam en naam
 • e-mailadres
 • woonadres
 • werkadres
 • telefoonnummer
 • btw-nummer

In formulieren is sommige informatie verplicht (meestal aangeduid met een *), deze gegevens zijn nodig om jou de gewenste dienst te kunnen leveren.

Andere informatie – niet aangeduid met * – kan nuttig zijn, maar is niet absoluut nodig. Jij kiest of je hier gegevens invult. 

Waarom worden jouw persoonsgegevens bijgehouden?

Jouw persoonsgegevens worden gebruikt voor een specifiek doel (en alleen maar voor dat doel) met volgende rechtsgronden:

 • Contactformulier: om aan je vraag te voldoen, een antwoord te geven (uitvoeren opdracht).
 • Inschrijving op nieuwsbrief: om je af en toe een nieuwsbrief toe te sturen met aanbiedingen of informatie die je kan interesseren (toestemming betrokkene) Deze nieuwsbrief wordt enkel verstuurd als er voor u interessante informatie is, die kan gaan om nieuws uit de koffiewereld, tips over zetten en kopen van koffie en prijspromoties.
 • Aankoopformulier: om je aankoop te kunnen verwerken, de gewenste producten te leveren en je andere producten te kunnen tonen die je misschien interesseren (uitvoeren opdracht en gerechtvaardigd belang)

Een uitzondering hierop kan enkel met jouw expliciete toestemming.

Deze Privacyverklaring kan wijzigen. Wij passen de regels en voorwaarden aan om jouw privacy zo goed mogelijk te beschermen en op een transparante manier met jouw persoonsgegevens om te gaan. Neem dus geregeld opnieuw een kijkje.