Over mij - het gezicht achter Studio Snoes

 

Hey!

Ik ben Michelle, het gezicht achter Studio Snoes. Ik ben geboren op 8 oktober 1990, een weegschaal dus, hoogsensitief en een introvert. 

Ik ben sinds 2013 gelukkig samen met mijn vriend Maarten die me met raad en daad bijstaat bij het ondernemen, want hij is erin geschoold - handig, toch?! Hij heeft een Bachelor in het Bedrijfsmanagement en is sinds 2020 gestart aan een Master in Organisatie en Management - fancy! Zelf heb ik een Bachelor in Taal- en Letterkunde, Master in het Vertalen, Postgraduaat in de Informatie- en Bibliotheekwetenschap én Specifieke Lerarenopleiding. Ben je vet mee met zo'n waslijst aan diploma's wanneer je een hele andere richting wil inslaan... 

Oh, en niet te vergeten! Wij zijn sinds 2016 super trotse ouders van ons hondje Lexy!

In september 2019 startte ik, na een brainstormsessie met vriendinnen én een stevige push van mijn vriend, met deze webshop uit een passie voor gezelligheid en snoezelen - vandaar ook de naam: Studio Snoes. De 'studio' zette ik ervoor, omdat ik ook de ambitie heb om mensen ooit samen te brengen en in een gezellige sfeer workshops te organiseren - maar dat is voor later...

Waarom snoezelen voor mij zo belangrijk is?

Al voordat ik besefte dat ik hoogsensitief was, was snoezelen mijn persoonlijke go to methode om tot rust te kunnen komen. Deze methode wou ik graag met anderen delen en ik wou ook meteen objecten aanreiken die zintuiglijk interessant waren. Na ongeveer een jaar merkte ik dat Studio Snoes steeds meer mensen met hoogsensitiviteit begon aan te trekken en dat trok mijn aandacht. Zo ben ik zelf hsp-coaches gaan volgen op Instagram en uiteindelijk met behulp van mijn psychologe ontdekt dat ik ook hoogsensitief ben. Het is heel mooi om te zien dat de cirkel rond is. Mijn volgers en klanten vonden rust in het snoezelen en ik vond mezelf dankzij mijn volgers en klanten.

Wat snoezelen precies is?

Wanneer je snoezelt, prikkel je tegelijkertijd je zintuigen én ontspan je jezelf. Door je focus te brengen naar zachte en aangename prikkels, schakel je als het ware andere prikkels even uit en kom je heel bewust naar het hier en nu. Zalig om de buitenwereld even af te sluiten, toch?

Bij het zachtjes en aangenaam prikkelen van je zintuigen, zetten je hersenen automatisch enkele mechanismen in gang die je lichaam doen ontspannen.

Wist je dat je bijvoorbeeld automatisch vertraagt bij het ruiken van een geurkaars? Zonder dat je het beseft, sluiten je ogen, ga je dieper ademhalen en zal je hartslag vertragen.

Voilà, zo weet je een beetje meer wie/wat er precies achter Studio Snoes schuilt. Super leuk dat je helemaal tot hier gelezen hebt!

Neem rustig even een moment voor jezelf terwijl je door mijn webshop bladert en ontdek welke objecten van Studio Snoes jouw zintuigen het meeste aanspreken.

Liefs,
Michelle